Tuesday, March 4, 2014

Soe kapsasalat

Kuna kevad on peaaegu käes, tähendab see muuhulgas ka seda, et kelder on heast-paremast praktiliselt tühjaks söödud. Kui viimane kord emaga rääkisin sel teemal, mida tal mulle kodust Tallinnasse saata oleks, siis peale kapsa ja porgandi enam suurt midagi valikus polnud. Saadud kapsast sai aga ühe ütlemata maitsva sooja salati, mis kadus pannilt üsna kosmilise kiirusega.


Salati jaoks on vaja:
500 g kapsast
200 g suitsupeekonit
1 sibul
3 spl valge veini äädikat
10 päikesekuivatatud tomatit
soola
pipart
tšillihelbeid

Lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja prae pannil, kuni rasv on välja sulanud. Lisa hakitud sibul ning prae veel mõni minut. Pane pannile kapsaribad, lisa valge veini äädikas ning hauta kaane all, kuni kapsas on veidi pehmem, kuid veel krõmpsub. Lisa väikemateks tükkideks lõigatud tomatid ning maitsesta soola, pipra ja tšillihelvestega.


No comments:

Post a Comment