Juba pikka aega ei lasta mind sugulaste sünnipäevadel uksest ilma koogita sisse. Antud koogi puhul kasutasin ühte oma lemmikkooslust - piparmünt ja šokolaad. Põhjaks läksid tavalised šokolaadiküpsised, vahele piparmündine ricotta kiht Marianne kommidega ning peale ganache.
Põhi:
1,5 - 2 pakki šokolaadiküpsiseid (kasutasin Selga küpsiseid)
100 g võid
Ricotta kiht:
600 g ricottat
200 ml vahukoort
1 pakk (220g) Marianne komme
4 suurt muna
50 g suhkrut
kuivatatud piparmünti
Ganache:
200 ml vahukoort
200 g tumedat šokolaadi
Põhja jaoks purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Küpsiste täpne kogus sõltub vormi suurusest - minu vorm oli 28 cm läbimõõduga ning kasutasin peaaegu 2 pakki (mõni küpsis kadus kahtlastel asjaoludel :) ). Kata küpsisepuruga vooderdatud koogivormi põhi ja servad, pane külmkappi.
Täidise jaoks sega ricotta, vahukoor, munad ja suhkur. Purusta Marianne kommid köögikombainis peeneks ning lisa ricotta-segule. Kuna tahtsin veidi tugevamat piparmündimaitset lisasin värske piparmündi puudumisel veidi uhmris peenestatud kuivatatud piparmünti. Vala täidis koogipõhjale ning küpseta 180 kraadi juures, kuni kook on kuldpruun ning keskelt läbiküpsenud. Lase jahtuda.
Katte jaoks kuumuta koort ning vala kuum koor šokolaaditükkidele. Sega, kuni šokolaad on sulanud ja segu ühtlane. Vala jahtunud koogile ning pane külma tahenema.
No comments:
Post a Comment