Leidsin sügavkülmast veel suvel korjatud kukeseeni, kuid varasema lemmiku risoto asemel otsustasin seekord hoopis orsotot teha. Varem olen teinud peediorsotot, seega oli see mu teine katsetus selles vallas ning tulemus oli ootuspäraselt väga maitsev.
300 g odrakruupe (üleöö vees leotatud)
400 g (külmutatud) kukeseeni
2 sibulat
2 dl valget veini
1 l köögiviljapuljongit
60 g parmesani juustu
tüümianit
soola-pipart
õli
Tükelda sibulad. Kuumuta poti põhjas õli, lisa sibulad ning prae kergelt läbi. Lisa kukeseened ning prae veel veidi. Lisa leotatud ja kurnatud kruubid, prae mõni minut. Lisa potti vein ning kuumuta, kuni enamus veinist on kruupide sisse imendunud. Lisa osade kaupa puljong (uus ports puljongit lisa siis, kui eelmine on kruupide sisse imendunud). Hauta, kuni kruubid on pehmed. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Kõige viimasena lisa riivitud parmesan.
No comments:
Post a Comment