Saturday, February 22, 2014

Panniroog särtsaka sidrunikanaga

Alustuseks üks nendest "vaata-mis-külmkapis-on-ja-tee-sellest-süüa" retseptidest. Seekord oli siis üks pakk broilerikintsuliha, mis ootas, et temast midagi head tehakse. Kaaslaseks leidsin talle sügisel sügavkülma pandud koduaias kasvanud aedube ja suvikõrvitsat. Sündis lihtne ja kiiresti valmiv köögiviljadest panniroog, millele andis särtsu sidrunimarinaadis seisnud kana.



Vaja läheb:
500g broilerikintsuliha
1 sidruni koor ja mahl
sool, pipar
oliiviõli

600g suvikõrvitsat
400g aeduba
3 spl sojakastet

Marinaadi jaoks sega kokku sidrunimahl ja -koor, veidi oliiviõli ning sool ja pipar. Lõika kanaliha väiksemateks tükkideks, vala üle sidrunimarinaadiga ja jäta mõneks ajaks maitsestuma.
Kui kana on piisavalt kaua seisnud, aja pann pliidil kuumaks ja pane kanatükid pannile särisema. Pruunista kergelt, lisa köögiviljad ja sojakaste. Hauta köögiviljad pehmeks, vajadusel lisa vett, kui vedelik on ära aurustunud. Ja just nii lihtne see ongi :)





No comments:

Post a Comment